De PaardenPsycholoog 
 

De PaardenPsycholoog BLOG


Admin gebied

Atom

2024-02-11

Het gebruik van Bach Bloesem Remedies bij paarden

In dit blog wil ik wat informatie geven over het gebruik van Bach Bloesem Remedies bij paarden.

Allereerst: Wat zijn Bach bloesem remedies? Om kort te zijn: het zijn tincturen op basis van bloemen, bomen of planten. De werking van deze tincturen is door de heer Bach onderzocht en zowel hij als velen na hem hebben het effect ervan onderkent/aangetoond. De tincturen worden via de mond ingegeven en opgenomen via het mondslijmvlies waarna deze hun inwerking hebben op de gebruiker. In het geval bij mijn praktijk dus vaak paarden. (Ze kunnen ook voor mens of hond gebruikt worden). Elke Bach bloesem remedie heeft zijn eigen werking en ze zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. Dit even in het kort als introductie.

Dan nu: het gebruik bij paarden. Ik merk in het contact met de paarden die ik mag helpen, dat als deze last hebben van emotionele trauma’s en/of psychische problemen, zij vaak aangeven Bach bloesem remedie nodig te hebben. De Bach bloesem remedie heeft een directe werking op het gevoelsleven en de emoties van het paard. Soms zie je al vrij snel na het beginnen met de Bach remedie een verschil optreden. Je paard wordt bijvoorbeeld wat rustiger en lijkt zaken te overdenken. Of het wordt wat positiever en staat er vrolijker bij. Soms duurt het ook even voor de werking echt merkbaar is. En soms… gebeurt er niks. 

In dat laatste geval is er natuurlijk de twijfel of het hele verhaaltje wel klopt. En dat is begrijpelijk. Echter, net als een psychologische sessie bij een mens: je kunt als helper wel hulp aanbieden, het gaat er uiteindelijk om of de persoon, of in dit geval het paard, die hulp ook aanneemt. Ik kan heel veel aan het paard uitleggen en het paard kan van alles bij mij kwijt. Maar dat paard beslist uiteindelijk of hij ook iets aan de situatie wil of kan veranderen en daarbij de ingezette hulpmiddelen accepteert. Readen en energetische therapie (in welke vorm dan ook) aanbieden is geen 100% garantie dat het paard zijn gedrag ook echt gaat aanpassen. Net als dat jij misschien ook even moet kauwen op advies wat je krijgt of hulp die geboden wordt. 

Door middel van de reading, de pendel (waarbij deze op basis van de energie van het paard aangeeft welke op dat moment nodig is om in te zetten) en het soort probleem (bijvoorbeeld, een angst of onzekerheid etc) wordt bepaald welke Bach bloesems er ingezet gaan worden. Er wordt vervolgens van elke soort die aangegeven is 4 druppels in een flesje gedaan welke daarna afgevuld wordt met bronwater. Het paard krijgt hiervan elke dag liefst 4 keer, maar vaak is 2 maal in elk geval haalbaar, 4 druppels toegediend via de mond.

En dat is nog wel eens een puzzeltje! Want waar we als mens de druppels in onze mond kunnen nemen en even wachten met inslikken (de beste methode dus), kun je dat niet echt aan paarden uitleggen. Ook zijn veel paarden niet gediend van een spuitje ofzo in de mond, want dat doet hen bijvoorbeeld weer denken aan een vieze wormenkuur. Vaak wordt aangeraden de druppels op een stukje gedroogd brood aan te bieden, maar ik ben geen voorstander van het geven van brood aan paarden (zoutgehalte, tarwe, zetmeel etc) dus dat is in mijn opinie het laatste redmiddel.

Andere optie: Er zijn paarden waarbij men de lip makkelijk iets naar buiten kan brengen en de druppels erop laten vallen. Maar dat moet je echt zeker weten want de pipet van het flesje is van glas! Dus je moet geen paard hebben zoals mijn eigen Fries die dan denkt: Ha lekker hapje! en de pipet tussen zijn tanden zou nemen… gevaarlijk dus! 

Hoe dan wel? In de meeste gevallen adviseer ik de druppels op een stukje appel te doen. Dat is wat poreus en eventueel kun je de appel zo snijden dat je het in het gaatje van het klokhuis kunt doen. En de meeste paarden vinden appels lekker. Dus dan wordt het ook aangenomen. Banaan wil ook nog wel eens werken of in een partje sinaasappel. Of op een lepeltje druppelen en het paard dat in de mond laten nemen, maar ook dan moet je wel zeker weten dat je die weer terug krijgt. En als het echt niet anders gaat: op een suikerklontje. Ben ik ook geen voorstander van, maar soms moet je wel beetje creatief zijn om de druppels binnen te krijgen. 

Met een flesje doet men ongeveer 3 weken en dan is vaak ook wel duidelijk of het paard de remedie aangenomen heeft en er iets mee is gaan doen of niet. Eventueel kan er een her-bepaling worden gedaan of het paard er baat bij heeft dezelfde remedie nog 3 weken door te zetten of dat er een andere remedie ingezet dient te worden. Dit kan nog wel eens gebeuren bij paarden met heftige trauma’s omdat zij na de eerste remedie in een volgens stadium van verwerking terecht komen. En anders kan er na de drie weken sowieso gestopt worden. 

Dit is even in een notendop de toepassing van Bach bloesem remedies bij paarden. Tijdens een life reading of een fotoreading kan ik eventueel bepalen of jouw paard ook baat heeft bij een Bach bloesem remedie. Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op via het contactformulier van deze site of per email naar de praktijk: info@aurorakaarna.nl 

Groetjes,
Wanda Meijer
De PaardenPsycholoog 
(onderdeel van Aurora Kaarna, holistische praktijk voor Mens en Dier)

Admin - 17:13:56 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


E-mailen
Bellen
Info